Erasmus dnevi 2020

#ErasmusDays 15., 16. in 17. oktobra 2020

Bogastvo mednarodnega sodelovanja je zajetno! Znanja in izkušnje, pridobljene s projekti Erasmus+ plemenitimo tudi s tem, ko jih delimo. Ena izmed letošnjih evropskih priložnosti je sodelovanje v Erasmus dnevih. Tako postavite vašo institucijo in vaše rezultate na vpogled širši evropski množici.

Dobrodošli vsi, ki sodelujete v programu Erasmus+, da tudi letos s svojimi dogodki bogatite Erasmus dneve, ki bodo potekali 15., 16. in 17. oktobra 2020.

Vabljeni, da razmislite o dogodkih različnih oblik, s katerimi želite prikazati rezultate svojega mednarodnega sodelovanja v tematikah, ki jih v letu 2020 izpostavljamo: zdravje, učenje na daljavo, solidarnost, inkluzija, trajnost, okoljevarstvo, IKT, 5 let EPALE

Naj vas spomnimo, da je namen Erasmus dni z različnimi aktivnostmi doseči čim večje število ljudi, širiti pozitivne učinke programa Erasmus+ in ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja s katerim izboljšujemo kakovost izobraževanja. Ni potrebe, da bi v tem času organizirali nov dogodek, izključno namenjen promociji Erasmus dnevom 2020; cilj je, da že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta, izvedete v omenjenih dneh.

V letu 2019 je svoje dogodke v okviru Erasmus dni izvedlo 31 slovenskih projektov. Ozaveščali so o pomenu mednarodnega sodelovanja in njegovih učinkih na posameznike, ki v njih sodelujejo, ter prikazali rezultate, ki jih mednarodni projekti prinašajo njihovim institucijam in okolju, v katerem delujejo.

Na CMEPIUS-u, nacionalni agenciji programa Erasmus+, bomo tako kot lani skrbeli, da se bodo aktivnosti, ki jih boste prijavili na evropski spletni strani www.erasmusdays.eu, tam tudi prikazale in na ta način bo vaš dogodek postavljen na evropski zemljevid in, kot rečeno na začetku, promoviran tudi izven meja Slovenije, četudi gre za nacionalen dogodek.

Z vami delimo tudi celostno grafično podobo dogodka, ki jo lahko uporabite z namenom promocije vašega dogodka.
Če boste potrebovali dodatne informacije nam pišite na marja.medved(at)cmepius.si ali preverite spletno stran Erasmus dnevi 2020.